Avui ha tocat sessió amb el Joan-Anton. El que hem fet a la classe d'avui ha estat exposar els nostres treballs dels recursos i estratègies TAC per a l'Educació Infantil. El que he aprés realitzant aquest treball és que es poden treballar els tres àmbits del currículum d'Infantil a través de les TAC. Aquest treball m'ha servit per conscienciar-me una miqueta més de que les TIC i les TAC han entrat al món de l'educació per quedar-s'hi, que cada vegada estan més integrades en les metodologies que s'utilitzen per educar, i que proporcionen mil i una possibilitats d'ensenyament-aprenentatge.
Centrant-me en el meu grup i en el nostre tema de l'exposició, el que m'agradaria remarcar és que he descobert moltíssimes formes per treballar la competència d'aprendre a ser i actuar cada vegada de forma més autònoma utilitzant les TIC i les TAC a mesura que anava avançant en aquesta tasca. Abans de fer aquest treball mai se m'hagués acudit crear un JClic amb les fotografies dels nens i nenes de la classe i el seu nom per tal que comencessin a relacioner les grafies dels noms amb les persones, entre d'altres activitats. També he descobert diferents programes que permeten als infants treballar amb el dibuix digital. És cert que no sé ben bé com funcionen, però almenys ara sé que existeixen i podré aprofundir en ells en un futur quan els necessiti.
No em semblaria just citar només les dues pràctiques, de les quatre que tenia el nostre tema, que hem exposat a classe. Vull aclarir que només hem explicat aquestes dues perquè tan sols disposàvem de 10 minuts per fer la nostra exposició, motiu pel qual vam decidir que era millor centrar-nos en dues i explicar-les correctament, que no intentar abastir les quatre i no explicar-ne bé cap. El perquè hem escollit aquestes dues i no les altres és perquè hi ha membres del grup que tenien especial interés en les que hem exposat. Per no extendre'm massa, diré simplement que la pràctica de discriminació auditiva em va semblar molt novedosa i atractiva. De la mateixa manera la pràctica relacionada amb els recursos d'internet em va resultar molt interessant. Així que recomanaria a tothom que tingui un cert interés sobre el tema que no es limiti a les dues pràctiques que hem explicat a classe, el dibuix digital a l'aula i eines de presentació sobre el coneixement d'un mateix i dels altres, sinó que aprofundís una miqueta més i donés un cop d'ull a les dues restants.
Deixant ara una mica de banda la nostra exposició, m'agradaria dir que m'han semblat molt interessants i productius la resta de temes que s'han exposat avui a classe, ja que era un ventall molt ampli. Gràcies a elles he descobert l'existència d'una gran quantitat de recursos per poder treballar a un aula d'Infantil. El fet que n'hi hagi tants ens pot facilitar les coses en el nostre futur professional, però d'altra banda ens serà més complicat discernir i decidir quins són els recursos més adequats per als nostres propòsits educatius, ja que no tots seran vàlids segons quin sigui el nostre objectiu. Crec que en la tria correcta residirà l'èxit d'aquests recursos.
Per acabar, dir que m'han semblat molt encertades les premisses d'en Joan-Anton per fer l'exposició. Aquestes eren un Power point curt i senzill, i un temps màxim de 10 minuts per exposar. Crec que complir-les ens ha suposat un esforç adicional, ja que normalment tendim a allargar-nos massa, i a vegades de forma innecessària, en les nostres exposicions, així que em sembla molt positiu que potenciem la nostra capacitat de síntesi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario